Oktober 2015

Läs på webben

Transmitting Power

Nyhetsbrev från NTT Group (Kilab)

Ökad tillgänglighet av NTT Groups växellådor

Försäljning av växellådor från Svenska Transmissionsprodukter AB (STP) sker nu genom säljarna på systerbolaget Kedjeexperten i Lingbo AB (Kilab); Magnus Grinde, Kjell Lindgren och Markus Johnsson.

- Det känns helt naturligt att inkludera växellådor i vårt sortiment. STPs kunder är oftast redan kunder till Kilab, så vi känner väl till deras verksamheter och behov, säger Markus Johnsson, försäljningschef på Kilab.

Bemötandet från kunderna har hittills varit mycket positivt, enligt Markus.
- Vår ökade tillgänglighet är väldigt uppskattad. Den förenklar kundernas inköp av kedjedrifter och växellådor, såväl nyproduktioner som renoveringar, berättar han.

Fotnot: Kunder som redan har en inarbetad direktkontakt på STP är förstås välkomna att även fortsättningsvis kontakta honom/henne.

Läs mer

Nya tappväxeln TAB visar att samarbete lönar sig

Vi är väldigt glada över det gensvar som vi har fått på vår nya produkt TAB, en tappväxel med samma inbyggnadsmått som Benzlers tidigare utförande TV 102, 112 och 122.

TAB är resultatet av att alltid vara lyhörd för våra kunders behov och önskemål. Den stora efterfrågan på TAB visar att samarbete – ett av NTT Groups kärnvärden – lönar sig!

Kilabs dygnet runt-jour löste haverier

Tack vare Kilabs dygnet runt-jour kunde vi vara med och lösa tre olika haverier, hos tre olika industrier, under en och samma helg i början av oktober:

• Fredag eftermiddag kom första förfrågan från en fabrik med kedjehaveri. Ett dygn senare levererade vi 45 meter kedja med medbringare, som vi tillverkat och svetsat under fredagen och lördagen.
• Söndag morgon kom nästa samtal, från en annan industri med driftproblem. Vi skickade omgående två montörer samt reservdelar. Vid 19-tiden på söndagskvällen var driften igång igen.
• På söndagskvällen inträffade ett haveri på en transportör, hos en tredje kund. Efter förberedande jobb under natten kunde två av våra montörer påbörja reparationen tidigt på måndagsmorgonen.

Att NTT Group har ”tillgänglighet” som kärnvärde fick Kilab verkligen bevisa denna helg.

Fotnot: Kilabs journummer är +46 297 502 00.

NTT Groups produktion växer

Vår maskinpark i Mölndal utökas inom kort med två nya maskiner:

• CNC svarv SMT 200 med c-axel
• Flerop fräsmaskin DAHLIH DMV-2000

- Vi är glada över att kunna öka vår produktionskapacitet ytterligare, och därmed ännu bättre leva upp till våra kärnvärden ”pålitliga”, ”tillgängliga” och ”samarbete”, säger Berndt Denberger, CEO på NTT Group.

Alla skärmaskiner på ett blad

I vår avdelning för legotillverkning utför vi arborrning, borrning, fräsning, NC-svarvning, invändig kilspårsdragning, svetsning, montering samt gas-, finplasma- och vattenskärning.

Våra effektiva och högpresterande skärmaskiner gör att vi är extra stolta över våra tjänster inom skärande bearbetning.

I produktbladet ”Skärande bearbetning” presenterar vi våra skärmaskiner: Plasmaskärmaskin, vattenskärmaskin och gasskärmaskin.

Ladda gärna ner och läs.

Läs mer

Välkommen på visning

Bland det roligaste vi vet är att få visa upp vår produktion för kunder och samarbetspartners. Vi är stolta över våra operatörer och våra maskiner! Så har du vägarna förbi är du alltid välkommen på visning. Hör gärna av dig i förväg, så att ”din” säljare finns tillgänglig.

Om du inte har vägarna förbi, så finns ett bildgalleri med foton från våra produktions- och lageranläggningar, på vår hemsida. Välkommen in på en titt!

Läs mer

Är det något vi kan hjälpa till med?

Tveka i så fall inte att kontakta oss. Vi har marknadens bredaste produktsortiment inom mekanisk transmission och därmed lösningen för era behov och önskemål.

Fortsatt trevlig och framgångsrik höst önskar vännerna på NTT Group!

Läs mer

NTT Group // Kedjeexperten i Lingbo AB // Kolvägen 2, SE-816 92 Lingbo // Tel: +46 297 502 00

www.kedjeexperten.nttgroup.se
kedjeexperten@kedjeexperten.nttgroup.se